ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ-12.10.2022


 Автобус
Русе-Велико Търново-Габрово-Казанлък-Стара Загора-Чанаккале-Айвалък-Бергама-Пергамон-Асклепион-Кушадасъ-Приен-Милет-Дидим-Бодрум-Мармарис-Хиераполис-Памуккале-Кушадасъ-Ефес-Кушадасъ-Троя-Чанаккале
7 дни / 6 нощувки
12.10.2022
от 529 лв.
529 ЛВ.
Код: el tr 04 | : | Дестинация: ТУРЦИЯ 
Валидност на офертата: : от 16/06/2022 до 11/10/2022
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ-12.10.2022

Програма

Програма

1 ден. Русе– Чанаккале – Айвълък
Отпътуване от Русе в 3.00 ч. от паркинга на ЦЖП Гара до Митница посока Велико Търново –Габрово –Казанлък-Стара Загора -за Айвалък. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Пристигане вечерта в един от най-зелените курорти в Турция, сгушен сред маслинови дръвчета край кристалните води на Егейско море. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден. Айвалък – Бергама – Пергамон – Асклепион - Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за околностите на град Бергама, където лежат останките на някогашния велик древногръцки град Пергамон - столица на едноименно царство по време на елинистичния период. Той е известен с частично възстановения дворец на император Траян, с Олтара на Зевс, считан за едно от най-святите места за поклонение в античния свят, който през XIX в. е преместен в Берлин, голям античен театър с капацитет от 10 000 места и Атенеумът- една от най-прочутите библиотеки на античността. Разглеждане на Асклепион – светилище посветено на бога лечител Асклепий. Огромната площ на комплекса е била заемана от храм посветен на Асклепий, многобройни бани, библиотека и театър, който се използва и до днес и прочут с отличната си акустика. Продължаване за Кушадасъ – един от най-известните турски курорти. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден. Приен – Милет – Дидим - Бодрум
Закуска. Отпътуване за Приен - античен гръцки град, живописно разположен по склоновете на Самсун Да. В древността Приен е бил важно пристанище, чиято площ се простирала на тераси от бреговете на Средиземно море до 380 м надморска височина. Днес Приен се намира далече от морето, но остават множество паметници на гръцката архитектура и изкуство. Посещение на останките на храма на Атина и на античния театър. Продължаване за Милет - древногръцки град в Западна Анатолия, създаден близо до устието на р Меандър. Останките на града напомнят за редица цивилизации, които са живяли по тези места преди гърците. Милет обаче достига своят разцвет през първата половина на VI в. пр. Хр., когато е считан за един от най - богатите в цяла Йонийска Гърция. Днес интерес представлявят останките от класическия период, включващи античен театър, храмове и така наречената Йонийска Стоа. Следваща спирка в Дидим или древният град Дидима. Посещение на храма на Аполон. Настаняване в хотел в курорта Бодрум - красив пристанищен град в Егейския район на Турция, посещаван от множество туристи заради античното си минало, когато е бил известен под името Халикарнас, както и заради природните си дадености. Вечеря. Нощувка.
4 ден. Бодрум –Мармарис
Закуска. Посещение на крепостта Свети Петър, строена от кръстоносците през XV в. и на храма на Мавзол, считан за едно от седемте чудеса на Античния Свят, известен и като Халикарнаския мавзолей. Отпътуване за Мармарис. Целодневна екскурзия по река Далян до красивия залив на прочутите морски костенурки карета-карета, преминаване покрай Карийските скални гробници на древния град Каунос, спирка за кални бани и свободно време за плаж. Завръщане в Мармарис вечерта. Вечеря. Нощувка.
5 ден. Мармарис-Хиераполис-Памуккале-Кушадасъ
Закуска . Отпътуване за Хиераполис – древен гръцки град известен още в античността с топлите си извори и големите терми създадено в града още през II в. пр.хр. Водите на града са се използвали и за боядисване на вълна, което в последствие спомага за развитието на града и налагането му, като важен търговски център в района. Забогатяването на жителите на полиса пък води до създаването на редица впечатляващи обществени сгради, чийто останки могат да се видят и днес. Тук ще посетим и ослепително белите травертинови каскади на Памуккале, които природата е изваяла с майсторска ръка. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
6 ден. Кушадасъ - Ефес – Чанаккале
Закуска. Отпътуване за Ефес, най – добре запазеният гръцки полис на територията на западна Анатолия, където интерес представляват многобройните паметници на античната архитектура, като сред тях изпъкват отлично запазената фасада на Ефеската библиотека, Театърът, гробницата на Св. Йоан и др. Тук може да се види и каменната колона, която е останала като единствен печален спомен за опожарения от Херострат храм на Артемида, някога считан за едно от седемте чудеса на античния свят. Спирка на дома на Дева Мария и базиликата Св. Йоан. Посещение на археологическия музей на Ефес, храма на Артемида, джамията Иса бей, гроба на Св. Йоан.Отпътуване за Чанаккале. Вечеря. Нощувка.
7 ден. Чанаккале - Троя
Закуска. Отпътуване за легендарната Троя, чието величие и гибел са възпяти от Омир. Пристигане и посещение на археологическия комплекс на Троя. Продължаване за Чанаккале-обиколен тур на Чанаккале . Отпътуване за България. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Пристигане в Русе вечерта.

Цена за ранни записвания до 28.02.2022: 529лв
Редовна цена: 589 лв

Намаление :
Дете от 0-11,99 години на допълнително легло  с давам възрастен заплаща -280лв
Деца от 11,99години до 18,00години заплащат сумата от 380лв
 

Периоди и Цени

12.10.2022
529 ЛВ.

Цената включва

 • транспорт с автобус, фериботни такси за преминаване на Дарданелите,
 • 1 нощувка в Айвълък в хотел 3***/4****,
 • 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 4*,
 • 1 нощувка в Бодрум в хотел 4*,
 • 1 нощувка в Мармарис в хотел 3*/4*
 • 1 нощувка в Чанаккале в хотел 3/4*,
 • 6 закуски и 6 вечери,
 • туристическа програма на български език,
 • естни екскурзоводи,
 • водач-представител  от агенцията.

Цената не вкючва

 • входни такси на посещаваните туристически обекти /заплащат се на място в турски лири/, бакшиши за шофьори и екскурзоводи.
 • Медицинска застраховка към ЗД“Лев Инс „АД  с покритие за Covid-19-15.00лв за лица до 65години за лица от 65 години до 70 години -20,00лв с лимит 10 000 евро .
 • Такси на музеи към 30,10,2021г: Асклепион – 35.00 TL, Хиераполис – 60.00 TL, Ефес – 72.00 TL, Музей в Ефес – 18.00 ТL, Къща на Дева Мария – 45 ТL, Бодрум – Крепост Св. Мартин – 20.00 ТL, Мавзолей – 14.00 ТL, Дидим – вход за храма на Аполон – 10.00 TRL, Троя – 42.00 TL, Милет – 15.00 TL, Пергам - 10.00 TL, Памуккале – 50.00 TL.
 • Доплащане за единична стая -265,00лв
 • PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в Турция (ако се изискват такива към датата на пътуване);
 • Разходи от личен характер;
Доп. екскурзиии

Условия